Zveza Preporod je v sodelovanju z LU Lendava, dne 21.6. 2017  organizirala delavnico »Vloga ženske v družini«. Delavnico je vodila Rahela Hojnik Kelenc, direktorica LU Lendava.

Ker Rominje večinoma skrbijo za družino in gospodinjstvo in se ne vključujejo v širše družbeno okolje, smo jim z delavnico skušali približati tudi drugo stran. Na delavnici smo se dotaknili teme, kako pomembna je vloga ženske v družini. Prisotne so se strinjale, da so v veliko oporo svoji družini in da marsikdaj pri tem pozabijo na sebe. Tudi, ko pride do konfliktov jih največkrat rešujejo same. Čas pogovora je hitro minil in še marsikaj ni bilo izrečenega. Tako smo se na srečanju zmenili, da bi organizirali še eno tako delavnico. Saj jih je tema pritegnila in so se res lahko sprostile in sodelovale pri pogovoru. To je bil tudi naš namen, da brezskrbno in brez zadržkov sodelujejo.

 

Aktivnost je financiral Urad vlade RS za narodnosti v okviru razpisa za sofinanciranje aktivnosti organizacij romske skupnosti v letu 2017.

Brez naslova