Na predbožični večer je romska glasbena skupina Romano Glauso Murski Soboti in njenim prebivalcem posvetila čustveno a hkrati temperamentno pesem pod naslovom Moja bejla z varaša.

Romano Glauso je romska glasbena skupina, ki je nastala v letu 2018 in se je širši javnosti predstavila na številnih dogodkih v Pomurju in širše. Še posebej so skupino toplo sprejeli sobočanci in sobočanke, zato so se v skupini odločili, da bodo tokrat pesem posvetili prav Murski Soboti in tako je nastala pesem pod naslovom Moja bejla z varaša oz. Moja Sobota pod katero se je podpisal Darko Rudaš, k sodelovanju pa so povabili tudi priznano glasbenico Moiro.

Čustvena pesem govori o sobočanki z varaša, ki je očarala Roma in ju je usoda povezala, hkrati pa seveda lahko pesem razumemo tudi kot poklon Murski Soboti, kot najlepšemu mestu. Pesem boste lahko v živo slišali tudi na silvestrovanju v Murski Soboti.

Sicer pa je Romano Glauso skupina, ki širi ljubezen do romske glasbe in ustvarja pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.

Pesem je na voljo tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=qLqbIP3A80Q