V Zvezi Preporod se pridružujemo pobudi PGD Pušča in KS Pušča, da pomagajo mestu Petrinje.

Obveščamo vas, da PGD Pušča in KS Pušča danes od 17.00 – 20. ure in jutri od 12.00 – 17.00 ure zbirata vodo za hiter odziv mestu Petrinje na Hrvaškem, ki sta ga prizadela dva močna potresa v zadnjih dneh.

Krajane in krajanke prosimo, da se pozitivno odzovejo na dobrodelno akcijo in prispevajo vez vode, ki jo nujno potrebujejo prebivalci in prebivalke mesta Petrinje. Pgd Pušča bo vodo v najkrajšem možnem času dostavila na hrvaško in tudi tako prispevala k reševanju situacije.

prosimo, da vodo v omenjenem terminu dostavite v večnamensko dvorano, hkrati pa vas pozivamo k upoštevanju vseh varnostnih ukrepov zaradi razglašene epidemije virusa covid-19!

Lahko pa pomagate tudi z donacijo. Slovenska karitas odpira račun za pomoč prizadetim ob potresu v Petrinji blizu Siska na Hrvaškem. Vsa zbrana sredstva bodo posredovana Hrvaški Karitas. Vsak dar bo dobrodošel pri pomoči in odpravljanju posledic potresa za prebivalce Petrinje, predvsem pri obnovi hiš in normalizaciji življenja najbolj ranljivih družin. Več o donaciji si lahko preberete na spletni strani Karitasa.