Zveza za razvoj romske manjšine – Preporod je organizirala prve Pravljične delavnice, ki potekajo v sklopu kulturnih projektov v letošnjem letu.

Delavnice bodo potekale v različnih pomurskih romskih naseljih. V delavnico bodo vključeni otroci od 2. – 7. leta starosti, saj se pri tej starosti razvija otrokova čustvena inteligenca. V okviru projekta bomo izvedli 12 pravljičnih delavnic. Z delavnicami želimo romskim otrokom na zanimiv, privlačen in kreativen način predstaviti znane pravljice. Otroci bodo na delavnicah seznanjeni z značilnostmi pravljic. K sodelovanju pa smo povabili tudi starše otrok, saj želimo tudi njih seznaniti s pomembnostjo branja knjig ter ugodnimi vplivi na razvoj njihovih otrok.

Prva delavnica je dne 16.10.2017 potekala v romskem naselju v Beltincih. Otroci so uživali, ko jim je mentorica Marija Baranja predstavila pravljico Muca copatarica. Naslednji dan je sledila delavnica v romskem naselju Kamenci v Črenšovcih. Delavnic se je udeležilo kar veliko otrok, prišlo pa je tudi nekaj staršev. Otroci so na delavnicah pridno poslušali in tudi sodelovali. Videlo se je, da uživajo v poslušanju pravljice. Na koncu pa je vsak, ki je želel, še narisal Muco copatarico. V prihodnje pa sledi še 10 pravljičnih delavnic. Na sporedu bo še Rdeča kapica.

 

Delavnice je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo v okviru razpisa JPR-Romi-2017

Rezultat iskanja slik za ministrstvo za kulturo