V sklopu iniciative TOY for Inclusion bodo v soboto 13. 1. 2018 ob 10. uri prvič odprli vrata knjižnice igrač, ki se bo nahajala v igralnici mladinskega oddelka Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

Knjižnica igrač je novost v tem okolju in predstavlja prostor za skupnost, ki ga ustvarja skupnost, saj smo se znotraj omenjene iniciative s pomočjo Vrtca Murska Sobota povezali tudi z različnimi ustanovami s področja predšolske vzgoje in izobraževanja, kulture ter socialnega varstva, ki nam pomagajo pri načrtovanju in ustvarjanju dela.

Vsako soboto v letu 2018 bodo v knjižnici igrač na voljo igre in igrače, ki so namenjene otrokom do desetega leta, a so hkrati primerne za večgeneracijsko druženje. Otrokom, staršem in starim staršem želimo namreč ponuditi možnost, da se pridejo poigrat, hkrati pa tistim družinam, ki se bodo brezplačno včlanile v knjižnico, omogočiti, da si bodo lahko igrače, ki jim bodo všeč, izposodile tudi na dom.

V knjižnici igrač pa ne bo na voljo zgolj igra in izposoja igrač, temveč bomo dvakrat na mesec družine povabili, da se udeležijo tudi zanimivih delavnic, ki jih bodo pripravljali strokovni delavci Vrtca Murska Sobota, Osnovne šole I, Centra za socialno delo, Pomurskega muzeja Murska Sobota, Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Centra za zdravje in razvoj ter romska društva. Omenjene delavnice bodo namenjene različnim generacijam: otrokom, staršem in starim staršem, obiskovalci pa bodo na ta način imeli priložnost kakovostnega druženja, ustvarjanja, spoznavanja novih ljudi, obenem pa bodo lahko pobližje spoznali ustanove, ki bodo delavnice organizirale.

Več o sami iniciativi pa si lahko preberete na spletni strani Centra za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za korakom.

Vljudno vabljeni, da se oglasite v knjižnici! Za več informacij pa vam je na voljo Marija Baranja.