V sredo, 22.8.2018 je v Lendavi potekala predstavitev Gypsy burgerja, ki je nastal v okviru projekta, ki ga izvaja Društvo Narcisa v sodelovanju z Zvezo Preporod v okviru razpisa Sveta Romske skupnosti RS za društva. Predstavitev produkta je bilo zadnje dejanje kreiranja prvega romskega burgerja. Po izvedenih delavnicah, kjer smo burger kreirali, smo tokrat rezultat prvič predstavili javnosti. Po prvih odzivih nam je več kot uspelo.

Ključni cilj projekta je pridobiti kulinarični produkt, ki je navezan na romsko kulturo, navade, življenje in specifike in bo predstavljal zanimivost za kupca, obiskovalca ali turista. S pripravo nove jedi se bo društvo pričelo še aktivneje udeleževati različnih kulinaričnih dogodkov, tržnic in drugih javnih predstavitev, kjer bomo lahko predstavljali pravi Romski burger, hkrati pa želimo, da se bo jed ponujala tudi v romskih naseljih, kjer bodo v bodoče sprejemali turiste.

Za kreacijo hamburgerja smo se odločili predvsem iz razloga, ker gre za verjetno najbolj popularno jed na svetu in je le ta sprejemljiva za širšo populacijo. Tako bomo tradicionalnim romskim jedem kot so Bograč, Golaž, Pogača…dodali še jed, ki bo bistveno bolj prepoznavna.

Podrobnejša predstavitev Gypsy burgerja sledi v prihodnjih dneh.