Ob 60. obletnici nogometnega kluba Pušča je v petek, 26. oktobra, od 12. ure dalje na Pušči potekala slavnostna akademija, katere se je udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, ter si obenem ogledal sodoben športni objekt poleg nogometnega igrišča.

V okviru praznovanja 60. obletnice nogometnega kluba Pušča leta 2018 je klub po dolgih letih delovanja le dobil nogometne slačilnice poleg domačega nogometnega igrišča NK Pušča.

Praznovanje ob visokem jubileju so nadgradili s slavnostno akademijo na kateri so občinstvo med drugimi nagovorili dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek ter ostali visoki gostje ter predstavniki lokalnega športnega udejstvovanja.

V nadaljevanju programa so se sprehodili skozi zgodovino in mejnike delovanja nogometnega kluba v preteklosti, spregovorili o pomenu nogometa v lokalni skupnosti ter svečano podelili priznanja najzaslužnejšim članom društva.

Akademijo so v večnamenski dvorani na Pušči pripravili v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, Zvezo Preporod, Krajevno skupnostjo Pušča in Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota.

Več si lahko preberete na spletnem mediju Pomurec.com

 

Vir: Pomurec.com