Lari Fari je naslov nove pesmi z našega prvega studijskega albuma, ki je v celoti pripravljen. Naslovili smo ga 12.000 in čakamo na primeren trenutek, da ga bomo izdali. Naša želja je, da bi prvi album izdali ob predstavitvenem koncertu.

Pesem Lari fari smo snemali  v času karantene, sovpada pa s časom, v katerem živimo. Zato jo v času pandemije koronavirusa podarjamo Sloveniji z željo, da se po deželi širita optimizem in pozitivna energija. Skladba je  preplet različnih žanrov in vplivov, brez obremenjevanja s tem, kaj lahko in česa ne smemo. To pa v teh turbulentnih časih pride še kako prav.

K sodelovanju smo povabili pevko Sašo Debeljak, ki je v preteklosti sodelovala s številnimi glasbenimi izvajalci različnih žanrov in ima rada glasbo ter ni obremenjena z zvrstjo. Gre za zelo energično in zabavno skladbo z odličnim besedilom, v kateri je vzpostavljena prava receptura ritma, harmonije in melodije.

Glasbo za skladbo Lari fari je napisal Darko Rudaš, frontman skupine Romano Glauso, besedilo je prispeval Drago Horvat, produciral pa jo je Peter Ošlaj.

Pesem govori o fantu, ki ob poskočnem ritmu polke išče plesalko. Pristopi do dekleta in jo povabi na plesišče, a se hkrati boji, da bo zavrnjen saj je slišal, da so dekleta izbirčna in ne plešejo rada. Slednja mu odgovori, da so to »lari fari« govorice, saj smo Slovenci veseli ljudje in da se tu, na sončni strani Alp, poje in pleše od davnin.

Avtor glasbe: Darko Rudaš
Avtor besedila: Drago Horvat
Produkcija: Peter Ošlaj

Romano Glauso je romska glasbena skupina, ki je nastala v letu 2018 in se je širši javnosti predstavila na številnih dogodkih v Pomurju in širše.

Širimo ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje s plesanjem po mizah in pitjem vina. Mi smo mogoče ena rahla posebnost v romskem glasbenem polju, saj že od samega začetka našega delovanja neobremenjeno razvijamo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjamo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.

Pesem je nastala v okviru projekta, ki se financira iz razpisa za Sofinanciranje programov in projektov romskih društev v letu 2020 (JR-RD 2020) pod okriljem Sveta romske skupnosti.

Foto: Planet TV