Spletni koncert romske glasbene skupine Romano Glauso, ki predstavlja svoje nove pesmi, ki so nastajale v zadnjem obdobju.

Zaradi aktualne epidemije je organizacija večjih prireditev onemogočena, kljub temu pa promocija romske kulture z namenom vključevanja Romov v širšo družbo ne sme izostati, zato smo pripravili spletni koncert. Skupina Romano Glauso je na koncertu igrala izključno lastne romske pesmi v pretežno romskem jeziku.

Romano Glauso je romska glasbena skupina, ki je nastala v letu 2018 in se je širši javnosti predstavila na številnih dogodkih v Pomurju in širše.

Širijo ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje s plesanjem po mizah in pitjem vina. Zase pravijo, da so ena rahla posebnost na romskem glasbenem področju, saj že od samega začetka njihovega delovanja neobremenjeno razvijajajo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjajo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za kulturo v okviru razpisa za izbor kulturnih projektov na področju romske skupnosti v Republiki Sloveniji ter Svet romske skupnosti Republike Slovenije iz razpisa za sofinanciranje programov aktivnosti organizacij romske skupnosti.