Društvo Preboj je v sodelovanju z Zvezo za razvoj romske manjšine – Preporod in Romskim društvom Narcisa pripravila zanimivo kulinarično doživetje pod naslovom ˝Goričko vas vabi v romsko naselje˝. Dogodek je potekal v soboto, 14.8.2021 v romskem naselju Cankova, ki je tako odprlo svoja vrata širši javnosti in predstavilo svojo kulturo ter navade skupaj z drugimi lokalnimi ponudniki v našem okolju.

Dogodek smo izvedli v okviru projekta ˝Odkrivanje zakladov Goričkega˝, preko katerega skupaj spoznavamo kulinariko in kulturo našega območja in seveda tudi romska skupnost ni izjema. Na prireditvi smo tako lahko prisluhnili skupini Romano Glauso ter Goričkim Lajkošem, udeleženci pa so lahko preizkusili lokalne dobrote kot so Dödoli, Bujta repa, ciganski golaž, ciganski burger, domači sokovi ter palačinke in pecivo iz lokalnega okolja.

Sicer pa poleg Društva Preboj v projektu sodelujejo še Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot, Turistično društvo Puconci, Gorički Lajkoši ter Medičarstvo Jožica Celec. Občina Cankova pa je poskrbela za infrastrukturni del dogodka. Projekt se izvaja pod okriljem LAS Goričko.


Krajši video prispevek si lahko ogledate na naslednji povezavi:


Foto utrinki iz dogodka

Celotna fotogalerija je dostopna tukaj.