Med 5. in 10. novembrom 2021 je v Makedoniji potekalo partnersko srečanje v okviru projekta New Chance for Us, ki se izvaja v okviru programa Erasmus+ na prioriteti KA2 – Strategic partnerships – Innovation in Adult Education.

Projektni partnerji smo se tokrat odpravili v Skopje, Šutko in Delčevo, kjer smo predstavniki iz Slovenije, Hrvaške in Makedonije pregledali izvedene aktivnosti okviru projekta ter spoznali primere dobrih in slabih praks. Ob zaključku srečanja je sledila še novinarska konferenca ter predstavitev projektnih partnerjev.

Obisk Makedonije smo izkoristili tudi za ogled edine romske občine na svetu in sicer smo obiskali Občino Šutka ter eno izmed tamkajšnjih nevladnih organizacij s katero smo začrtali sodelovanje v bodoče.

Projekt, ki ga sicer vodi  Pučko otvoreno učilište Čakovec se bo zaključil 30.3.2022 v njem pa kot projektni partnerji sodelujejo še UZOR – Udruga za obrazovanje Roma Orehovica (Croatia), Ljudska univerza Lendava (Slovenia), Zveza za razvoj romske manjšine Preporod (Slovenia), NGO Kham (Macedonia) and Open Civic University “Vanco Prke” (Macedonia).