Kultura ni nekaj samoumevnega, ni povsod enaka in se od naroda do naroda razlikuje. Hkrati pa je kultura tudi odraz posamezne družbe, torej njenih navad, življenja, norm in vrednot. Kulture pa na žalost ni mogoče kupiti, temveč jo je potrebno vzgojiti in če želimo nekaj vzgojiti, je potrebno to pričeti že pri otrocih v njihovi zgodnji mladosti, saj bodo le tako lahko kulturo lahko udejanjali in z njo tudi živeli.

Zato smo tudi letos pripravili Romski gledališki studio na Pušči, ki predstavlja serijo delavnic za otroke v katerih se otroci učijo gledališke igre ter ob koncu pripravijo tudi predstavo za starše.

Tokrat so delavnice potekale v poletnih počitnicah in se zaključile z zaključno predstavo za starše. V preteklih letih je delavnice vodil Gorazd Žilavec, ki se ga otroci spomnijo iz serije Lepo je biti sosed, lani jePuščo obiskala Maša Žilavec, ki je tudi priznana igralka in je v seriji nastopila kot žena Žuža. Letos pa sta delavnica izvedla v tandemu.

Prvi dan delavnic je skupaj obiskalo 23 otrok, ob zaključku pa je na predstavi nastopilo 11 otrok, ki so uspešno zaključili serijo delavnic skozi vse dni.