Obveščamo vas, da bo Zveza za razvoj romske manjšine – Preporod v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota, Ljudsko univerzo Lendava in Romskim akademskim klubom pripravila Romski akademski večer, ki bo v torek, 18. oktobra 2022, ob 17. uri v večnamenski dvorani PIŠK v Murski Soboti.

Na dogodku želimo avtorjem diplomskih, magistrskih in doktorskih del s področja romske skupnosti dati priložnost, da jih predstavijo. Ugotavljamo namreč, da številni diplomanti na različnih področjih v svojih delih obravnavajo romsko skupnost, predlagajo zanimive rešitve in ideje, vendar niso dovolj slišani ali opaženi.

Zato vas vabimo, v kolikor ste v zadnjih letih pripravili diplomsko, magistrsko ali doktorsko delo, da se prijavite in predstavite svoje delo na javnem dogodku, kjer bodo prisotni številni deležniki, ki se ukvarjajo z razvojem romske skupnosti. Posamezna predstavitev bo potekala predvidoma od 15 do 20 minut.

Za prijavo in vse dodatne informacije nam pišite na info@zveza-preporod.si ali pokličite na telefonsko številko 031 795 195 (Rok Petje). Rok prijave je najpozneje do 5.10.2022. V primeru velikega števila prijav bomo število predstavitev omejili.