Minister za kohezijo in regionalni razvoj, dr. Aleksander Jevšek, je danes v Pomurju gostil veleposlanico Norveške, Trine Skymoen. Skupaj sta obiskala romsko naselje Pušča. Obisk je veleposlanici omogočil vpogled v inovativne pristope in primere dobrih praks na področju razvoja romske skupnost ter spodbujanju turizma v Pomurju.

V dopoldanskem času sta najprej skupaj obiskala romsko naselje Pušča, kjer so ju toplo sprejeli člani krajevne skupnosti in romski svetnik Darko Rudaš. Srečanja sta se udeležila tudi podžupan Mestne občine Murska Sobota, dr. Timi Gomboc ter ravnatelj Vrtca Murska Sobota, Borut Anželj. V edini krajevni skupnosti na svetu, si je veleposlanica ogledala enoto vrtca na Pušči, zasadila lipo v Drevoredu sožitja ter opravila pogovor s predstavniki Krajevne skupnosti Pušča in romskim svetnikom.

Veleposlanica Norveške je imela tako priložnost neposredno spoznati življenje in razmere v romskem naselju. S tem je pridobila vpogled v specifične potrebe in težave, s katerimi se tamkajšnji prebivalci srečujejo ter se po drugi strani seznanila s primerom dobre prakse integracije romske skupnosti v širše okolje. Ta izkušnja ji je tudi omogočila boljše razumevanje načinov, kako lahko Norveška, preko svojih skladov, prispeva k izboljšanju razmer in razvoju romske skupnosti.