V Kulturno-športnem društvu Kamenci (KŠD Kamenci) so v romskem naselju Kamenci z veseljem organizirali prvi turnir v malem nogometu, ki je potekal v nedeljo, 23. julija 2023. Ta dogodek je predstavljal pomemben mejnik za njih in za celotno skupnost, saj so prepričani, da bo ta turnir postal tradicionalen.

Za njimi je uspešno izveden turnir, na katerega so bili izjemno ponosni. Dogodek je privabil številne navijače, igralce in družine iz različnih delov naselja in okoliških krajev. Razigrane ekipe so se borile z vso svojo srčnostjo, strastjo in športnim duhom, kar je ustvarilo izjemno vzdušje, polno energije in veselja.

Pomembno je poudariti, da je ta turnir pomenil veliko več kot le športno tekmovanje. Prinesel je tudi novo dogajanje v romsko naselje Kamenci. Prebivalci naselja so se medsebojno povezali, spoznali so se bolje ter skupaj navijali za svoje najljubše ekipe. Ta dogodek je kreiral edinstven prostor za druženje, sodelovanje in izmenjavo kulturnih izkušenj med različnimi skupnostmi.

Organizacija tega turnirja je bila plod prizadevanj mnogih prostovoljcev in članov KŠD Kamenci, ki so si prizadevali, da bi dogodek potekal gladko in brezhibno. Zahvaljujejo se tudi vsem sponzorjem in podpornikom, ki so jim pomagali uresničiti to lepo idejo.

Verjamejo, da bo ta turnir postal tradicionalen in da se bodo tako prebivalci naselja Kamenci kot tudi drugi obiskovalci vsako leto veselili tega posebnega dogodka. Želijo si, da bi ta tradicija še naprej krepila povezanost in enotnost med vsemi ljudmi ne glede na njihovo poreklo.

Hvala vsem, ki so bili del tega nepozabnega dogodka, in že zdaj vabijo vse, da se jim pridružijo tudi na prihodnjih turnirjih ter skupaj ustvarjajo še več nepozabnih trenutkov. Športno nogometno vzdušje, ki so ga doživeli na tem turnirju, jih navdihuje, da širijo ljubezen do športa in spodbujajo druženje med skupnostmi ter gradijo bolj raznoliko in povezano družbo.

Zveza Preporod je sodelovala pri pripravi in organizaciji dogodka.