12.5.2023 je na Pušči potekal izredno pomemben sestanek, na katerem so se krajanom pridružili predstavniki Policije in Centra za socialno delo. Glavna tema srečanja je bila varnost v romskem naselju, ki je v zadnjih mesecih postala skrb prebivalcev in lokalnih oblasti.

Sestanek je bil organiziran s strani lokalne skupnosti, saj so želeli prebivalci skupaj z institucijami najti trajne in učinkovite rešitve za izboljšanje varnostnih razmer v romskem naselju. Na sestanku so se predstavniki Policije seznanili s težavami, s katerimi se prebivalci romskega naselja srečujejo vsakodnevno, ter prisluhnili njihovim pomislekom in strahovom. Sogovorniki iz Centra za socialno delo so predstavili tudi svoje načrte za izvajanje socialnih programov, ki bodo pripomogli k boljši integraciji in podpori ranljivih skupin v naselju.

Na sestanku so se strani dogovorile o nadaljnjih korakih, ki vključujejo povečanje prisotnosti policije v romskem naselju, okrepitev preventivnih programov ter večjo podporo socialnih delavcev v tej skupnosti. Prav tako je bila poudarjena pomembnost izobraževanja in ozaveščanja o strpnosti, ki lahko prispeva k boljšemu sožitju med različnimi skupinami prebivalstva.

S tem korakom skupnost na Pušči dokazuje, da lahko s povezanimi prizadevanji in konstruktivnim dialogom dosežejo pozitivne spremembe in prispevajo k varnejšemu in bolj harmoničnemu sožitju med vsemi prebivalci.