Pušča, 18. avgust 2023 – Včeraj je v idiličnem okolju Pušče potekal edinstven dogodek, ki je uspešno združil športno vzdušje, izobraževalno bogastvo, kreativne delavnice in prijetno druženje. Dogodek “Poletni dan na Pušči” je navdušil vse generacije, ki so se zbrali ob obetavnem sončnem vremenu.

Dogodek je gostil kar 14 različnih institucij, organizacij in društev, ki so pripravili široko paleto dejavnosti. Obiskovalci so se lahko preizkusili v raznolikih športnih igrah, se vključili v izobraževalne delavnice ter se udeležili informativnih srečanj. Za ljubitelje umetnosti so bile na voljo kreativne delavnice, kjer so lahko raziskovali različne umetniške tehnike in izrazili svojo kreativnost. Med sodelujočimi institucijami so bile KS Pušča, PGD Pušča, Mestna občina Murska Sobota, Zveza Preporod, Zveza Nova pot – Nevo Drom, Romska športna zveza Slovenije, Razvojni center Murska Sobota, RIS Dvorec Rakičan, Društvo Kreativne Mladine, Slovenska zveza za javno Zdravje, okolje in tobačno kontrolo, MiKK, Društvo Vstani romski otrok, Ljudska univerza Murska Sobota ter gasilci iz Murske Sobote.

Veseli nas, da so se vabilu odzvale predvsem institucije, ki že sicer prispevajo k razvoju romske skupnosti. Ta dogodek predstavlja še en odličen primer uspešnega sodelovanja javnih zavodov in organizacij v Mestni občini Murska Sobota.

Obiskovalce je razveselila tudi izvrstna kulinarika, ki je bila na voljo na dogodku, in je poskrbela za pravo kulinarično razvajanje.

Vrhunec dogodka je bil ob 12. uri, ko je župan Mestne občine Murska Sobota, gospod Damjan Anželj, simbolično posadil svojo lipo v drevoredu sožitja. Ta trenutek je zaznamoval prihodnjo podporo Mestne občine Murska Sobota romskemu naselju Pušča ter izpostavil pomen enotnosti in sodelovanja v skupnosti.

Udeleženci so bili veseli nepozabnega dneva, polnega smeha, aktivnosti in sodelovanja. Organizatorji se zahvaljujejo vsem, ki so se dogodka udeležili, ter sporočajo, da so dosegli svoj cilj – ustvarili so edinstveno izkušnjo, ki bo še dolgo ostala v spominu.