Po izjemno uspešni predstaviti Pušče v Bruslju, se je navdihujoča razvojna zgodba nadaljevala v četrtek, 21.9.2023 na Mednarodni romski konferenci v Radencih, ki jo je organiziral Svet Romske Skupnosti Republike Slovenije. To pomembno srečanje je potekalo v duhu sodelovanja, raznolikosti in vključevanja ter je bilo odlična priložnost za deljenje izkušenj.

Pušča je postala prava inspiracija za trajnostni razvoj in vključevanje romske skupnosti. Na konferenci smo izpostavili ključne razloge za uspešen razvoj naselja ter izpostavili učinkovito delo Mestne občine Murska Sobota, predano delo Krajevne skupnosti ter prispevek civilne družbe pri razvoju Pušče, ki so skupaj ustvarili vzorčno model inkluzivnega razvoja.

Na Mednarodni romski konferenci smo prav tako poudarili pomen medkulturnega dialoga, strpnosti in raznolikosti za trajnostni razvoj družbe. Pušča je postala zgled uspešnega sodelovanja med različnimi deležniki in dokaz, da je mogoče doseči pozitivne spremembe, ko skupaj delamo za skupno dobro.

Pušča in njegova zgodba sta pravi navdih za druge občine in skupnosti v Sloveniji ter tudi drugod po svetu.

Radenci