Novo mesto, 13. december 2023 – V torek, 12. decembra 2023, so se predstavniki Foruma romskih svetnikov Slovenije in Policije udeležili pomembnega koordinacijskega sestanka v RIC Novo mesto, posvečenega stanju varnosti v romskih naseljih jugovzhodnega dela Slovenije.

Na sestanku, ki je bil odprtega dialoga, so romski svetniki in predstavniki Policije razpravljali o trenutnih varnostnih razmerah v romskih naseljih na jugovzhodu Slovenije. Pogovarjali so se o aktualnih izzivih ter izrazili soglasje glede potrebe po konkretnih ukrepih za izboljšanje varnostne situacije in spodbujanje medsebojnega sožitja. Ena od ključnih pobud je bila nadaljevanje preventivnih aktivnosti za krepitve varnosti.

Po sestanku je predsednik Foruma romskih svetnikov Slovenije, Darko Rudaš, poudaril zadovoljstvo nad možnostjo izmenjave mnenj o trenutni situaciji. Izrazil je prepričanje, da lahko skupaj s lokalno skupnostjo in Policijo najdejo rešitve za izboljšanje varnosti v romskih naseljih. Rudaš je pozval k sodelovanju in poudaril, da je združeno prizadevanje ključno za oblikovanje trajnih rešitev ter izgradnjo varnega in harmoničnega okolja v romskih naseljih jugovzhodne Slovenije.