Zveza Preporod  je v sodelovanju s Športnim društvom NK Pušča dne 16.6.2017 s pričetkom ob 18.00 uri organizirala delavnico » S športom do kvalitetnejšega razvoja otrok«. Športni dogodek se je odvijal na nogometnem igrišču na Pušči. Pridružilo se nam je kar veliko dečkov in deklic, ki so se pomerili tudi v nogometni tekmi. Otroci so dokazali, da so disciplinirani, odločni in si želijo uspeha. Za zmago so se borili do zadnjega.

Nekateri izmed njih pa so prav na terenu spoznali tudi novega prijatelja oz. prijateljico. Namen delavnice je bil, da otroke seznanimo s pravili igre, jim povemo zakaj je šport pomemben za njihovo zdravje, da je za uspešnega športnika potrebno mnogo odrekanj in da je namen današnjega druženja tudi da spoznajo novega prijatelja oz. prijateljico, ki lahko pomeni prijateljstvo za vedno. Vsi pa so bili mnenja, da tovrstne dogodke pogrešajo in upajo, da jih bo v bodoče še več. Na svidenje prihodnjič!

 

Aktivnost je financiral Urad vlade RS za narodnosti v okviru razpisa za sofinanciranje aktivnosti organizacij romske skupnosti v letu 2017.

Brez naslova